Leidraad aardgasvrije wijken beschikbaar voor gemeenten

Op 15 oktober is de Leidraad beschikbaar gesteld voor gemeenten. Gemeenten kunnen de Leidraad als een hulpmiddel gebruiken bij het opstellen van de Transitievisie Warmte.

De Leidraad bestaat uit een Startanalyse van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en een Handreiking voor lokale analyse van het Expertisecentrum Warmte (ECW). De Startanalyse is een technisch-economische analyse op basis van landelijke data die door het PBL is gemaakt. De analyse biedt op buurtniveau voor vijf aardgasvrije warmtestrategieën een eerste beeld van de technisch-economische en duurzaamheidsgevolgen (zoals nationale kosten, energievraag, CO2-uitstoot). De analyse moet nog worden aangevuld met de lokale data.

De Handreiking geeft tips en richtlijnen hoe de Startanalyse kan worden aangevuld met een eigen analyse op basis van lokale data. Daarmee doet de gemeente recht aan de lokale situatie en dit kan helpen bij het uitstippelen van het tijdpad waarop wijken van het aardgas af gaan.

Aanmelden

Tot en met 30 oktober is de tool alleen beschikbaar voor gemeenteambtenaren. Op de website van het PBL kunnen zij toegang krijgen. Heeft u zich nog niet aangemeld, dan kan dat op de website van het ECW, een onafhankelijk technisch economisch kenniscentrum.

Steekwoorden: gas

Comments

Post new comment

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.